Vineri, 26 Septembrie 2014, 15:55 Cultură
117
PMAN va găzdui Ziua Vinului
PMAN va găzdui Ziua Vinului
Piaţa Marii Adunări Naţionale va găzdui în perioada 4-5 octombrie curent cea de-a 13-a ediţie a Zilei Vinului. Organizatorii evenimentului pregătesc mai multe surprize pentru vizitatori.
Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că organizatorii aşteaptă la eveniment circa 30 de mii de participanţi. În premieră, cea de-a 13-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului este prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.

Astfel, la sfîrşitul săptămînii viitoare, PMAN va fi împărţită în patru părţi: zona meşteşugarilor, a creatorilor, zona educaţională şi cea a gustului. În ultima zonă, vor fi gătite mai multe bucate şi va fi servit vin de calitate. În zona creatorilor, patru sticle uriaşe de vin vor fi decorate cu picturi reprezentative ale artiştilor plastici autohtoni. În cadrul evenimentului, şase vinării din ţară vor organiza mai multe tururi turistice. Totodată, vizitatorii vor putea participa la Şcoala vinului, pentru a învăţa tehnici de degustare şi a afla detalii despre producerea vinului.

Programul evenimentului mai include ateliere de creaţie şi de meşteşugărit, ateliere gastronomice, muzică, dansuri, concursuri. Dumitru Munteanu, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, a declarat că pentru organizarea Zilei Vinului au fost alocate două milioane de lei.
Ştiri similare