Vineri, 26 Septembrie 2014, 17:35 Cultură
cotidian
88
Geta Burlacu, Univox şi „copilul teribil” din Franţa au dat start festivalului Ethno Jazz
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Geta Burlacu, Univox şi „copilul teribil” din Franţa au deschis ieri Festivalul Ethno Jazz, ajuns la a 13-ea ediţie. Oaspeţii au audiat renumitele piese moldoveneşti şi româneşti în versiune jazz. A mai uimit publicul Mederic Collinon, supranumit copilul teribil pentru mixul de tehnici beatbox şi vocalize ultra acute în registre înalte.
 
Vasile  Botnaru, membrul comitetului organizatoric al festivalului: «Un pic ştiu cât îl costă pe Anatol Ştefăneţ să ţină la foc această ciorbă atât  de complicată , În alte locuri unde doi mencenaţi deschid portofelul şi acoperă toate cheltuielile cred că e simplu, acolo e problemă de jurizare, aici cu buget mic, cu reputaţia Moldovei , pe care o mai avem în Occdeint, să aduci vedete de top e probabil mai mult decât act de eroism».
Una din aceste vedete este Mederic Collinon, care alături de un trio supranumit ”suc în cutie” a uimit publicul cu vocalizele ultra acute şi stilul irepetabil de interpretare.
Irina Martâniuc, muzicolog : «Dau un concert absolute fantastic, foarte frumos».
Astăzi, la Filarmonică vor evolua Trilok Gurtu, deţinătorul a 12 premii „Cel mai Bun Percuţionist”, Walter Lang - stea în Japonia şi Njamy Sitson – compositor şi multi-instrumentalist din Camerun. Tot azi se va da un concert şi la Bălţi. Formaţia Liberty va prezenta jazz-l orchestral timpuriu, bazat pe muzica de fanfară, marşuri, ragtime şi blues.  Pe 28 septembrie, la Palatul Cultural din Transnistria , începând cu ora 17:00, va putea fi ascultată formaţia JazzKamikaze din Danemarca, iar la Chişinău, formaţia Trigon care va încheia festivalul.
Ştiri similare