Echipa

Iana Stepanenco 
PREZENTATOR ŞTIRI

Data naşterii: 15 octombrie 1983.

Sunt căsătorită şi sunt mămica unei fetiţe splendide cu numele Arina. Deocamdată este unicul copil.

Studii: Universitatea Slavonă din Republica Moldova, Facultatea de Ştiinţe Umanitare, secţia jurnalism. Pentru prima oară am ajuns în „bucătăria” unei televiziuni în octombrie 2003. Înainte de acesta, în martie, am avut norocul să merg la un post de radio local, la care lucrez pînă în prezent în calitate de crainic şi redactor al programelor de ştiri. La TV7 activez din 2008, cei doi ani aici s-au perindat sub sloganul: „Iar acum a venit timpul prognozei meteo”. Îmi place domeniul de activitate, atît în cadrul postului de radio, cît şi al postului tv. Deja la trei luni după naşterea fiicei am simţit că duc dorul meseriei. Îmi plac anotimpurile calde ale anului, îmi place soarele ... mai ales cînd e mult soare, este una din preferinţele mele. Îmi place să cînt şi să dansez. Ce-i e drept, cînt şi dansez doar în calitate de amator, însă o fac din toată inima. De fire sunt un om blînd, responsabil, cu simţul umorului - pe de o parte, iar pe de alta - sunt un pic cam leneşă (în cazul că nu sunt apostrofată la timp) şi iute de fire (cu timpul însă am învăţat să evit situaţiile de conflict). Îmi place mult coffee glisse, omleta şi mămăliga. Deviza preferată: „Totul va fi bine dacă nu chiar la instantaneu, mai tîrziu la sigur !” anume de asta fac parte din tagma optimiştilor. Nu-mi place minciuna (cu toate că nu pot să mă laud că n-am mai spus şi eu cîte una, dar încerc să mă corijez), invidia (se mai întîmplă uneori să fiu şi eu un pic invidioasă, dar nu cu gînd rău) şi lăudăroşenia. Nu-mi place popularitatea cînd merge vorba de mine ca şi moderatoare tv şi radio (probabil, cu vîrsta voi depăşi această barieră). Doresc telespectatorilor TV7 să aibă parte mereu de o bună dispoziţie, dragoste şi o primăvară veşnică în suflet !

Victoria Colesnic
REPORTER, PREZENTATOR ŞTIRI

Data naşterii: 25.10.1983 în Chişinău

Părinţii şi-au dorit să devin profesoară, o meserie nobilă, care, credeau ei că mi se potriveşte perfect. Eu, însă, imi doream ceva mai dinamic şi am mers la facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Am început să lucrez după anul trei de facultate. Atunci, pentru prima dată am păşit pragul unui post TV, Euro TV Chişinău (pe atunci post municipal), am văzut cum se lucrează, de cât efort este necesar şi câte persoane muncesc pentru o ştire de 2 minute, nemaivorbind de un buletin întreg. Am rămas impresionată de forfota de acolo. Norocul meu a fost să încep stagierea la Euro TV şi, cum spunea profesorul şi directorul postului Arcadie Gherasim, am uitat să plec acasă. În scurt timp am fost angajată. Pe langă faptul că am avut posibilitatea să obţin experienţă, am avut de la cine să învăţ, cel mai important lucru a fost că am avut undă verde şi am fost încurajată să-mi fac meseria liber. După privatizarea postului, la fel ca şi mulţi alţi colegi, am decis să plec. A urmat un studiou privat unde am făcut câteva emisiuni despre sănătate, dupa care am revenit la ştiri, la Protv. Din mai 2008 fac parte din echipa TV7. Aici mă simt liber, ca în sînul familiei. Pot să spun că aici petrec mai mult timp decât acasă. Mă bucur nespus de mult că fac parte din această echipă şi de faptul că lucrez alături de nişte oameni minunaţi, care mi-au dat încrederea lor şi convingerea că pot face ceva bun, pentru cei care aleg să ne urmărească.


Stela Danila
REPORTER, PREZENTATOR ŞTIRI


25 ani

Am încercat marea cu degetul chiar din primul an de facultate. Mi-a plăcut atunci experienţa şi am rămas să lucrez în redacţia unui ziar. În anul doi, am avut şansa să ajung cu o bursă de studii în Grecia. Acolo mi-am consolidat pasiunea pentru una dintre cele mai apreciate, dar şi hulite meserii de pe pământ: jurnalismul. Despre atmosfera din redacţii, cred că e diferită de la un trust de presă la altul, însă toate păstrează aceleaşi ingrediente – forfota, lucrul contracronometru şi suspansul. După alţi doi ani a venit un moment când am vrut să fac mai mult decât presă scrisă şi atunci am bătut la uşa unui post de televiziune. De fapt, pot să zic că televiziunea m-a ales pe mine. Am fost acceptata în calitate de prezentator de ştiri sportive şi, de atunci, toate pânzele sus!
La TV7 am ajuns după ce am adunat în desagă un pic din experienţa televiziunii. Aici am primit încredere, înţelepciune, libertate, răbdare şi şansa de a fi alături de mulţi oameni buni. Astfel, TV7 a devenit pentru mine provocarea de zi cu zi, mai ales atunci când sunt la pupitrul ştirilor. Este punctul culminant al fiecărei zile. La fel de multă adrenalină îmi dă însă şi munca pe teren, când mă aflu în mijlocul evenimentelor. Titulatura de jurnalist este încă preţioasă pentru mine. Mai am încă multe de învăţat şi de descoperit. Or, în jurnalism, experienţa vine cu timpul. Cel mai important rămâne entuziasmul.

Olga Fedosenco
PREZENTATOR ŞTIRI

Sunt născută la 3 februarie în or. Bălţi.  La vîrsta de 12  ani am trecut cu familia în capitală, pentru a practica profesional dansurile sportive.

Mai întîi am studiat la Liceul Teoretic “A.Puşkin”, apoi la LT “M.Coţiubinski”. Am absolvit  Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice la specialitatea designer-vestimentatie, modelier, stilist.

Practicînd dansuri sportive în CSD “Codreanca”, am devenit în 1999 şi 2000 campioană europeană la programa Formaţii Standard, iar în 2001 am obţinut Cupa Mondială.
Mi-am început activitatea de muncă la televizuinea publică. În aceeaşi perioadă am lucrat prin cumul antrenoare de dansuri sportive.
În 2010, la unul din canalele private de televiziune, a început cariera mea în calitate de prezentatoare, unde am prezentat ştiri sportive şi emisiunea “Stil de viaţă”.
În 2013 am fost nominalizată de către Asociaţia presei sportive a Moldovei drept cea mai bună prezentatoare TV a ştirilor sportive.
În iunie 2013 am fost invitată să lucrez la TV 7. Din acel moment activez aici în calitate de prezentatoare-redactor a buletinului de ştiri.
Dragostea de sport, la fel şi către televiziune, mi-a fost insuflată de părinţi. Tatăl meu a jucat baschet, mai tîrziu fiind şi antrenor de baschet. Mama şi-a dedicat cea mai mare parte a activităţii de muncă televiziunii şi jurnalismului.
Unul dintre motto-urile de care mă conduc în viaţă: nu trebuie să fii primul, trebuie să fii deosebit, pentru ca să nu poţi fi înlocuit.

Mariana Jacot
REPORTER 


Data naşterii:  22 iunie 1987

De origine sunt din raionul Rezina.

Pasiunea pentru jurnalism o am încă de pe băncile şcolii, când scriam articole pentru ziarul regional „Cuvântul”.  În 2010, am absolvit facultatea Radiolectronică şi Telecomunicaţii de la Universitatea Tehnică. Un an mai târziu, după ce am obţinut diploma de inginer, am decis să urmez cursurile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Prima mea experienţă profesională a fost la PublikaTV –în 2012,  am fost angajată în calitate de reporter economic. Un an mai târziu,  în aprilie 2013, am devenit reporter  la TV7 - locul unde mă simt cel mai bine, alături de o echipă perfectă. Ţin minte şi acum experienţa primului meu stand-up, făcut la  TV7, fiind desigur încurajată de operatorul cu care filmam. Apropos, pentru curiozitate, operatorii de la noi sunt cei mai buni. Pentru că mă simt atrasă de cifre, având în vedere şi specificul primei mele specialităţi, îmi place să scriu pe teme economice,  dar scriu şi pe teme sociale. Ador munca de teren, unde sunt doar eu şi interlocutorul meu. Şi îmi mai plac feed-back-urile, care mă stimulează, şi după care realizez că nu am irosit timpul în zadar. La TV7 avem noroc de un producător profesionist de la care învăţăm cum să dăm culoare unei ştiri. În cariera mea mă conduc de ideea că jurnalismul nu schimbă lumea, dar poate contribui la schimbare. În timpul liber citesc, cel mai mult îmi place literatura rusă, în special, Dostoievski.

Olga Sarivan
REPORTER 

ZIUA  NAŞTERII  16.12.1988

AM FOST ANGAJATĂ  ÎN CALITATE DE  REPORTER LA TV7  PE DATA  DE  5.02.2013

Deşi am studiat pedagogia, am  ales totuşi o carieră în jurnalism, motiv pentru care am  renunţat la ideea de a pleca peste hotare. Pentru că nu am dorit să trăiesc  din „cadourile” părinţilor , am găsit o altă alternativă de muncă în echipă. Astfel am schimbat  arătătorul cu microfonul .Totul a început în anul 2010 când din întâmplare  am aflat că la un post TV este o funcţie vacantă de reporter, după care a urmat o muncă asiduă, nopţi nedormite şi multe sacrificii. De TV7 m-am îndrăgostit din prima clipă pentru că am conştientizat nevoia unei televiuni de calitate .Echipa TV7 este o echipă bună  care face totul din pură  pasiune şi cu mult profesionalism .Aici mă simt ca într-o familie.Despre mine ,îmi place să spun că am carismă , fac totul cu pasiune şi iubesc oamenii. Cred că toţi oamenii au o parte bună în ei şi fac ce pot pentru a le maximiza  potenţialul, pe care de obicei il ţin în ei. În perspectivă, mi-aş dori şi o emisiune proprie, doar că aştept momentul potrivit. Ceea ce nu-mi place în televiziune sunt desincronizările şi bârfele.

Alexandr Botnari
REPORTER


Data naşterii: 2 august 1982

M-am născut în Chişinău în 1982. Sportul este a doua mea natura. Fac sport din prima clasă faimoasei pe atunci şcoli ruso-ucrainene nr.8. Cariera de atlet am început-o în secţia de handball, apoi a fost înot şi hokey. Cele mai mari reuşite am avut în înot - rangul meu este Candidat pentru Master of Sport.

Marea mea dragoste pentru sport m-a adus în 1999 la Facultatea de jurnalistică Universităţii de Stat. Eram înca student cînd am inceput cariera la televiziune. Făceam practica la «ORT-Moldova», care a fost în curînd redenumit în «Pervii Canal Moldova». Am fost primit în rîndurile angajaţilor pe data de 1 septembrie 2009. Atunci a apărut prima şi pînă acum ultima înscripţie în carnetul meu de muncă. Acum povestesc despre evenimente sportive la TV7, unde lucrez din prima zi. De 13 ani sunt fidel postului TV7 şi «АnaliticMediaGrup».

De-a lungul carierei de două ori am fost corespondent TV la Jocurile Olimpice - în Londra-2012 şi în Sochi-2014. Dupa Jocuri Olimpice în Londra am fost numit a doua oară cel mai bun reporter sportiv 2012.

În viaţa personală, spre deosebire de profesională, nu am cu ce să mă laud. Sunt burlac - nici soţie, nici copii...

Anna Smolniţchi

REPORTER

25 ani

Acum trei ani am absolvit facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. Mai sunt şi magistru în drept procesual penal şi criminalistică, dar am ales profesia de jurnalist. Fac jurnalism din anul 2006, domeniu fără de care nu îmi imaginez viaţa mea. Am început ca moderatoare a unei emisiuni de divertisment, însă mă pasionează munca pe teren. Sunt de nedescris senzaţiile pe care le trăieşti atunci când urmăreşti îndeaproape mai ales evenimentele de proporţii sau atunci când descoperi lucruri tăinute ori omise de alţii. A fi informat, în viziunea mea, înseamnă a fi puternic. Prefer realizarea reportajelor pe teme sociale, iar satisfacţia e dublă atunci când reuşesc prin munca mea să ajut pe cineva în soluţionarea unei probleme.

Am la activ un salt cu paraşuta de la 3000 metri şi voluntariat la o casă de copii din Mexic. Pe viitor mi-aş dori să fac mai multe pentru cei nevoiaşi.


Natalia Sarioglo
REPORTER

Data naşterii: 12 martie 1990

Am decis să merg la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării în ultimul moment. Până atunci am vrut să devin anchetatoare sau filolog.Totuşi, soarta mi-a ghidat paşii spre ceea ce, de fapt, este vocaţia mea. Nu am vrut să mă grăbesc în timpul studiilor, aşa că m-am angajat imediat după ce am absolvit. Prima perioadă am lucrat ofiţer de presă la PAD, apoi am lucrat în online, la Publika TV. Am fost, însă, sigură că adevăratul jurnalism se învaţă în teren. Aşa că, după ce în 2010 am păşit pentru prima oară pragul TV7, în calitate de stagieră, pe-o muchie de speranţă s-a înfiripat visul de a face jurnalism de televiziune anume aici, alături de o echipă profesionistă pe care am îndrăgit-o din prima. Am revenit, deci, în 2012, după 2 ani - un pic mai versată, dar cu aceeaşi dorinţă de deschide noi orizonturi, nu fără piedici, dar alături de oamenii cărora prefer să le zic prieteni, decât simpli colegi. Şi da, meseria de jurnalist este un drog. 

S-au redus preţurile la producţie agricolă Miercuri, 05 Noiembrie 2014
1
S-au redus preţurile la producţie agricolă
Europa rămâne principalul furnizor de gaze pentru Ucraina Miercuri, 05 Noiembrie 2014
16
Europa rămâne principalul furnizor de gaze pentru Ucraina
Demarează concursul Marca comercială a anului Miercuri, 05 Noiembrie 2014
13
Demarează concursul Marca comercială a anului
Bugetul de stat a încasat 179 mln lei din vânzarea acţiunilor Miercuri, 05 Noiembrie 2014
43
Bugetul de stat a încasat 179 mln lei din vânzarea acţiunilor
Preşedintele Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori Miercuri, 05 Noiembrie 2014
79
Preşedintele Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori
Rusia a interzis accesul unui lot de 21 de tone de cartofi din Moldova Miercuri, 05 Noiembrie 2014
100
Rusia a interzis accesul unui lot de 21 de tone de cartofi din Moldova
Noul comisar european pentru politica de vecinătate şi extindere vine la Chişinău Miercuri, 05 Noiembrie 2014
85
Noul comisar european pentru politica de vecinătate şi extindere vine la Chişinău

Citeşte tot
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal Miercuri, 05 Noiembrie 2014
469
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case Luni, 03 Noiembrie 2014
394
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case

Citeşte tot