Vineri, 26 Septembrie 2014, 17:39 Cultură
cotidian
160
Organizatorii pregătesc mai multe surprize pentru “Ziua Naţională a Vinului”
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Zile numărate pâna la Ziua Naţională a Vinului. Organizatorii au facut public programul festivalului care va fi unul divers. Master- class, duelul fanfarelor, concursuri de toast si dansul pe butoi sunt cateva din punctele de atractie ale sarbatorii.
 
De Ziua Nationala a Vinului, Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi divizată în 4 zone: cea educaţională, a meşteşugarilor, zona creatorilor şi a gustului. În fiecare dintre acestea vizitatorii vor putea afla mai mult despre arta vinului, mestesugari sau gusta din bucate traditionale. La fel ca anul trecut, Ministrul Agriculturii va pregati delicii din produse moldovenesti. Totodata, vor fi organizate mai multe concursuri inclusiv, rostogolirea butoaielor, dansul pe butoi si un concurs de toasturi.
 
Dumitru Munteanu, directorul oficiului Naţional al Viei şi Vinului: «Vrem ca acest eveniment sa devina o carte de vizita pentru Republica Moldova, sa ne miscam de la consumul de vin necontrolat spre un eveniment cognitiv-cultural».
 
Pe durata sarbatorii vor evolua artisti de muzica populara, iar vizitatorii vor putea incinge o hora. In premiera va fi organizat si un concurs al fanfarelor. Pentru doritorii de a vedea o vinarie vor fi organizate mai multe excursii. La fel, vor fi 12 seminare la scoala vinului, unde specialistii vor initia doritorii in secretele Vinului Moldovei.
 
Diana Lazăr, vicedirectorul proiectului USAID CEED II: «Asteptam sa avem peste 600 de scoliti la acest eveniment. Vom atrage o deosebita studentilor care pot cumpara bilete la jumatate de prêt, cu 25 de lei».
 
La Ziua Naţionala a Vinului vor participa 45 de companii vinicole. Toate isi vor prezenta produsul sub brandul unic de tara, ”Vinul Moldovei, o legenda vie”. Cheltuielile pentru organizarea evenimentului se ridica la 2 milioane 800 de mii de lei. Fiecare seara din cele două zile de sărbatoare va culmina cu  un concert sustinut de artistii moldoveni. Sambata organizatorii mai promit un show de lumini de exceptie si un recital din partea formatiei Zdob si Zdub.
Ştiri similare