Vineri, 23 Mai 2014, 17:38 Social
cotidian
1753
Sărbătoare la Tigheci. Voie bună de hramul satului
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Sărbătoare de pomină în raionul Leova. Locuitorii satului Tigheci au sărbătorit ieri hramul localităţii. Dacă dimineaţă oamenii au mers la biserică, spre seară mulţimea a venit la casa de cultură din sat unde au fost martorii unui concert pe cinste.
De hramul bisericii şi al satului, la baştină s-au întors şi personalităţile de vază ale Tigheiului. Unul dintre aceştia a fost oaspetele de onoare al localităţii, deputatul Ion Butmalai care a ales să îmbrace într-o astfel de zi un costum popular bărbătesc în semn de patriotism şi dragoste faţă de neam.

Ion Butmalai, Deputat PLDM: « Am hotarât astăzi să facem o sărbătoare pentru tighecenii noştri, pentru sătenii noştri şi eu cred că deja noi pentru cetăţenii RM trebuie să inspirăm patriotismul, interesul naţional şi dragostea faţă de patrie şi de popor».

 În ospeţie la Tigheci au venit şi Bunica cu Bunelul de la Văleni care au dus faima ţării noastre batând toba în faţa întregii Europe alături de trupa Zdob si Zdub. Artiştii spun că de hramul satului la Văleni nu au ocazia să cânte după bunul plac, deoarece este în perioada de post. Pentru tigheceni însă, bunicii au pregătit un adevărat program artistic.

Oamenii din Tigheci spun că de obicei sărbătoresc mai modest hramul localităţii.
În acest an şcoala, muzeul, dar şi cele două grădiniţe din sat au primit în dar cadouri din partea oaspeţilor veniţi de la Chişinău.