Joi, 09 Octombrie 2014, 16:20 Social
127
Condamnat anterior pentru corupţie, cercetat acum pentru trafic de influenţă
Condamnat anterior pentru corupţie, cercetat acum pentru trafic de influenţă
Un angajat al Şcoalii Profesionale nr. 2 din Cahul a fost reţinut de către ofiţerii CNA fiind suspectat de trafic de influenţă.
Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi extorcat 300 de euro susţinând că are influenţă asupra unor persoane responsabile din cadrul aceleiaşi întreprinderi în vederea susţinerii examenului de calificare şi obţinerii permisului de conducere.

Funcţionarul ar fi acţionat coordonat cu alte persoane prin intermediul cărora urma să faciliteze susţinerea probelor scrise şi practice şi eliberarea ulterioară a carnetului de şofer.

Reţinerea în flagrant a avut loc vis-à-vis de primăria oraşului Cahul, banii fiind predaţi benevol de către bănuit. Acesta a fost reţinut pentru 72 ore şi se află actualmente în Izlatorul de urmărire penală al DGT “Sud” al CNA.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de până la 80 de mii de lei. Anterior, funcţionarul a fost condamnat pentru corupţie fiindu-i aplicată o amandă de 41 de mii de lei.