Marţi, 04 Noiembrie 2014, 17:45 Politic
cotidian
124
Preşedintele Partidului Popular European şi-a încheiat vizita în Moldova
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
După două zile pline de evenimente în Moldova, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a vizitat astăzi Aeroportul din Chişinău, însoţit de ministrul de Interne, Dorin Recean. La sfârşit, oficialul a mărturisit că a fost mulţumit de ce a văzut şi că suntem pe drumul cel bun spre europenizare.
Joseph Daul şi-a permis chiar să afirme că vede Republica Moldova integrată în UE în 2020, dar că asta depinde de viteza cu care se vor mişca reformele în ţara noastră.

Joseph Daul, preşedinte PPE: «Eu consider că lucrurile au început să meargă bine. Trebuie doar să comunicăm mereu ceea ce ne-a reuşit şi să continuaţi în acelaşi ritm acţiunile lansate. Atunci, integrarea europeană nu va mai fi în viitor care se află undeva în aer».

Ministrul Dorin Recean i-a explicat lui Daul cum funcţionează poliţia de frontieră, în special după instituirea liberalizării regimului de vize.

Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne al RM: «Odată ce vrem să implementăm Acordul de Asociere şi în ultima instanţă să aderăm la UE, responsabilităţile ne cresc. Noi avem un plan să continuăm reforma şi în Poliţie, şi în Poliţia de Frontieră. De exemplu, la Poliţia de Frontieră, până la sfârşitul anului 2017, toate trecerile de frontieră să corespundă standardelor Shenghen».
 
Ştiri similare
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case Luni, 03 Noiembrie 2014
388
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri Luni, 03 Noiembrie 2014
376
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri

Citeşte tot