Joi, 23 Octombrie 2014, 17:35 Politic
cotidian
238
Partidele politice continuă campania electorală
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Locuitorii din două sate se vor trata de astăzi înainte în instituţii medicale moderne care şi-au redeschis uşile după renovare. Iar Partidul Liberal solicită Comisiei Europene să examineze posibilitatea revederii condiţiilor de import a merelor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene, în vederea excluderii „preţului minim la intrare”. Mai multe detalii, aflaţi din grupajul de ştiri care urmează.
LIDERUL PLDM VLAD FILAT A PARTICIPAT LA DAREA ÎN EXPLOATARE A DOUĂ INSTITUŢII MEDICALE
 
 
Două instituţii medicale din satele Zahorna şi Şipca raionul Şoldăneşti şi-au redeschis uşile după renovare. Cele două centre vor acorda asistenţă medicală primară pentru două mii de cetăţeni, care până în prezent, au fost nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru o vizită la medic.
 
Vlad Filat, fost premier, lider PLDM: «Am muncit împreună, am demonstrat tuturor că se poate. De aceea, cred că trebuie şi pe viitor să rămânem, să fim împreună, să muncim, să facem aşa încât satele noastre, ţara noastră să fie puternică, dezvoltată cu oameni care au încredere în ziua de azi şi mai ales de mâine».
 
Potrivit ministrului Sănătătii, Andrei Usatîi, în toată ţara s-au construit 117 Centre de Sănătate, iar mai multe spitale au fost reparate şi dotate cu echipament modern.
 
 
LIDERUL PSRM, IGOR DODON A SEMNAT CODUL DE CONDUITĂ ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ

Conduita în campanie, în atenţia concurenţilor electorali. Liderul socialiştilor s-a angajat să respecte codul etic în campania electorală. Asta după ce a semnat documentul la Comisia Electorală Centrală. Politicianul susţine că a decis să fie primul care face acest lucru, întrucât partidul său ar fi ţinta unor atacuri.
Igor Dodon, lider PSRM: «Cu regret, vreau să constat că primele 10 zile din campania electorală denotă mai multe încălcări ale legislaţiei, noi simţim că asupra PSRM se duce o luptă destul de murdară».
Igor Dodon susţine că va depune o sesizare la CEC cu privire la aceste cazuri. Totodată, el i-a îndemnat pe ceilalţi concurenţi electorali să aibă un comportament decent în perioada campaniei.
 
 
 
PL SOLICITĂ COMISIEI EUROPENE SĂ REVADĂ CONDIŢIILE DE IMPORT A MERELOR MOLDOVENEŞTI
 
 
Partidul Liberal solicită Comisiei Europene să examineze posibilitatea revederii condiţiilor de import a merelor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene, în vederea excluderii „preţului minim la intrare”. O scrisoare în acest sens a fost expediată de către formaţiune la adresa preşedintelui Jean-Claude Juncker şi Comisarului pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom. În scrisoare, liberalii şi-au exprimat mulţumirea faţă de susţinerea acordată de către structurile europene, Republicii Moldova. Totodată, PL declară că parcursul european al ţării noastre este impiedicat de acţiunile neprietenoase ale Federaţiei Ruse, prin impunerea restricţiilor la mai multe produse moldoveneşti, precum: vin, carne, conserve, fructe şi legume. În acest context, PL solicită atenţia Comisiei Europene pentru a ajuta fermierii moldoveni.
 
 
CONCURENTUL ELECTORAL RENATO USATÎI VINE CU NOI ACUZAŢII LA ADRESA AUTORITĂŢILOR
 
Concurentul electoral Renato Usatâi vine cu noi acuzaţii la adresa autorităţilor. Acesta susţine că, ieri, oamenii legii ar fi mers la mai mulţi veterani din raionul Drochia, pentru ca aceştia să semneze acte în care era scris că Renato Usatîi le-ar fi dat mită electorală.   
 
Renato Usatîi, concurent electoral: «Jumătate dintre ei au zis că nu ştiu nimic, iar ceilalţi au recunoscut că Renato Usatâi le-a dat bani. Unii acum 4 săptămâni, alţii 3. Puteţi să găsiţi pe internet, în cadrul concertului din Drochia, după ce a cântat Sofia Rotaru, am făcut câteva cadouri locuitorilor oraşului: mobilă pentru şcoli, grădiniţe, inclusiv 100 de mii de lei le-am dat veteranilor».
 
Usatîi susţine că scopul acestor acţiuni ar fi iniţierea unor dosare penale, care ar duce la eliminarea sa din cursa electorală.
 
AGRICULTORII DIN NORDUL ŢĂRII SUSŢIN MĂSURILE PROPUSE DE PARTIDUL DEMOCRAT DIN MOLDOVA
 
Introducerea impozitului unic în agricultură şi micşorarea de până la opt la sută a TVA-ului în agricultură. Conducerea Partidului Democrat din Moldova s-a întâlnit, astăzi, cu locuitorii din raionul Briceni şi le-au vorbit oamenilor despre proiectele pentru susţinerea agricultorilor, dar şi despre modernizarea agriculturii. Preşedintele PDM, Marian Lupu le-a spus oamenilor că formaţiunea sa crede în efectele pozitive pentru agricultură şi ale reducerii TVA, şi va lupta pentru aceasta.
 
Totodată, democraţii i-au îndemnat pe fermieri să investească în agricultură, căci, astfel, vor avea condiţii mai bune de trai. La Orhei, democraţii au vorbit oamenilor şi despre necesitatea promovării unui program de sprijin guvernamental pentru promovarea produselor moldoveneşti în Uniunea Europeană, dar şi în Est.
 
PDM a alocat domeniului agriculturii un loc deosebit în cadrul Planului Economic pentru creşterea Moldovei.
 
 
PARTIDUL POPULAR DIN REPUBLICA MOLDOVA ANUNŢĂ CĂ VA ORGANIZA PROTESTE ALE FERMIERILOR
 
 
Partidul Popular din Republica Moldova anunţă că va organiza proteste ale fermierilor, motivul fiind neachitarea subvenţiilor promise agricultorilor. Copreşedintele PPRM, Valeriu Cosarciuc a declarat că fondul de subvenţionare s-a epuizat, iar agricultorii  care au depus cereri de subvenţionare vor primi cel mult zece la sută din suma solicitată.
 
Valeriu Cosarciuc, copreşedinte, Partidul Popular din Republica Moldova: «Noi avem informaţii că în RM există nişte scheme frauduloase prin care se măreşte preţul sau costul investiţiei şi pe urmă cei care depun documentele obţin mai mulţi bani de la buget şi astfel se micşorează rapid banii  sau fondul de subvenţionare».
 
Cosarciuc a specificat că protestele agricultorilor  se vor desfăşura în toată  ţara, începând cu luna noiembrie.
campania electorala 2014
Ştiri similare
Alarmă falsă. Un bărbat a alertat poliţia anunţând că la Aeroport este o bombă Miercuri, 29 Octombrie 2014
0
Alarmă falsă. Un bărbat a alertat poliţia anunţând că la Aeroport este o bombă
Un bărbat din Drochia creştea şi prelucra marijuana la domiciliu Miercuri, 29 Octombrie 2014
4
Un bărbat din Drochia creştea şi prelucra marijuana la domiciliu
Numărul de atacuri cibernetice este în creştere Miercuri, 29 Octombrie 2014
10
Numărul de atacuri cibernetice este în creştere
Suspectat de omor, acum riscă ani grei de puşcărie Miercuri, 29 Octombrie 2014
22
Suspectat de omor, acum riscă ani grei de puşcărie
Uniforme noi pentru angajaţii sistemului penitenciar Miercuri, 29 Octombrie 2014
94
Uniforme noi pentru angajaţii sistemului penitenciar
Moment istoric: Papa recunoaşte teoria Big Bang-ului Miercuri, 29 Octombrie 2014
85
Moment istoric: Papa recunoaşte teoria Big Bang-ului
Conflictul gazelor: Noi negocieri la Bruxelles între Rusia, Ucraina şi UE Miercuri, 29 Octombrie 2014
88
Conflictul gazelor: Noi negocieri la Bruxelles între Rusia, Ucraina şi UE

Citeşte tot
Iurie Roşca: ”Trei partide politice pregătesc fraudarea alegerilor” Miercuri, 29 Octombrie 2014
1354
Iurie Roşca: ”Trei partide politice pregătesc fraudarea alegerilor”
La Campionatul Mondial de Pangration, Naţionala Moldovei a cucerit 4 medalii Marţi, 28 Octombrie 2014
532
La Campionatul Mondial de Pangration, Naţionala Moldovei a cucerit 4 medalii
Trei concurenţi electorali au fost avertizaţi de CEC Marţi, 28 Octombrie 2014
475
Trei concurenţi electorali au fost avertizaţi de CEC
La Hânceşti, au fost omagiaţi premianţii campionatului Europei de tineret la box Marţi, 28 Octombrie 2014
466
La Hânceşti, au fost omagiaţi premianţii campionatului Europei de tineret la box
Poliţia caută un individ deosebit de periculos Miercuri, 29 Octombrie 2014
448
Poliţia caută un individ deosebit de periculos

Citeşte tot