Joi, 09 Octombrie 2014, 15:58 Politic
103
Nicolae Timofti a promulgat legile asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea
Nicolae Timofti a promulgat legile asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea
Legile asupra cărora Guvernul şi-a asumat răspunderea şi decretele privind promulgarea acestora de către şeful statului vor fi publicate mâine, 10 octombrie, în Monitorul Oficial.
Legile se referă la rectificarea bugetului, unele măsuri privind reorganizarea S.A. „Termocom”, importul păcurii pentru sezonul de toamnă-iarnă 2014-2015, scutirea de accize a distilatelor obţinute pe bază de vin şi declararea utilităţii publice de interes naţional a lucrărilor de reabilitare a unor sisteme centralizate de irigare.

Un alt document ţine de angajamentele Guvernului faţă de producătorii şi procesatorii de fructe, legume şi struguri cu privire la vacanţa fiscală acordată pînă la 30 noiembrie 2014. La fel, producătorilor şi procesatorilor de legume, fructe şi struguri nu li se vor aplica penalităţi pentru neplata primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, neachitarea, achitarea tardivă sau achitarea incompletă a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în perioada de pînă la 30 noiembrie.

Guvernul şi-a asumat, în data de 25 septembrie, răspunderea în faţa Parlamentului pentru un pachet de şapte proiecte de legi.

Executivul şi-a mai asumat, în luna iulie, răspunderea în faţa Parlamentului pentru un pachet de legi pe care deputaţii nu au reuşit să-l adopte.