Marţi, 04 Noiembrie 2014, 12:19 Politic
88
Corman va participa la şedinţa Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu UE
Corman va participa la şedinţa Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu UE
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, va participa la Bruxelles, la şedinţa plenară a Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova. Anunţul a fost făcut în cadrul întrevederii şefului Legislativului cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat într-o vizită în Moldova.
Şedinţa plenară a Parlamentului European va avea loc în perioada 12-13 noiembrie. La Bruxelles, Igor Corman va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz şi cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.
 
Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat situaţia politică din ţară în preajma alegerilor parlamentare şi progresele înregistrate de Republica Moldova în apropierea de UE.
 
Igor Corman şi-a exprimat speranţa că după alegerile din 30 noiembrie, în Parlament va exista o coaliţie proeuropeană mai largă decât în actuala legislatură, care va avea ca priorităţi continuarea implementării Acordului de Asociere cu UE, reforma justiţiei şi creşterea încrederii populaţiei în instituţiile statului.
 
La rândul său, Joseph Daul a reconfirmat sprijinul Partidului Popular European pentru ţara noastră şi pentru parcursul său european.
 
Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu o majoritate de voturi ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE. Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele din România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.
Ştiri similare
O delegaţie APCE vine la Chişinău Miercuri, 05 Noiembrie 2014
67
O delegaţie APCE vine la Chişinău
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal Miercuri, 05 Noiembrie 2014
73
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal

Citeşte tot
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case Luni, 03 Noiembrie 2014
388
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri Luni, 03 Noiembrie 2014
376
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri

Citeşte tot