Vineri, 10 Octombrie 2014, 19:13 Politic
cotidian
424
CEC a înregistrat 14 partide politice şi un bloc electoral
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
14 partide politice şi un bloc electoral pot începe oficial campania pentru alegerile parlamentare. Asta după ce Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi candidaţii la scrutin. Până pe 15 octombrie, concurenţii de pe listele electorale care deţin funcţii de răspundere în instituţiile de stat şi cele locale, trebuie să degreveze pe perioada campaniei.
 
Comisia Electorală Centrală a înregistrat în cursă cele 14 partide politice şi un bloc electoral, care au depus actele acum o săptămână. Este vorba despre democraţi, liberal-democraţi, PPCD, partidul Forţa Poporului, liberali, comunişti, Mişcarea Antimafie, socialişti, PLR, comunişti-reformatori, PNL, Democraţia Acasă, Renaştere, Partidul Popular şi blocul- Alegerea Moldovei- Uniunea Vamală.   
 
Iurie Ciocan, preşedinte CEC: «Beneficiaza de dreptul de a publica publicitate electorala de a participa la dezbateri , de  a si promova ideile fiind deja concuenti electorali».
Potrivit lui Iurie Ciocan, pe listele unor partide înregistrate astăzi sunt şi 2 persoane care au fost condamnate la închisoare cu suspendare.
Iurie Ciocan, preşedinte CEC: «Noi astazi examinam suplimentar aceste dodsare pentru a vedea care a fost contextul infractiunii , daca infractiunile au fost cu intentie , atunci noi vom reexamina dosarul si vom elimina persoanele din lista de candidati».
Alte 171 de persoane riscă şi ele să fie excluse din liste, întrucât ar fi avut conflicte cu legea. Preşedintele CEC nu a dezvăluit  din ce partide fac parte aceşti concurenţi, pe motiv că ar putea compromite imaginea candidaţilor. Potrivit lui Iurie Ciocan, cei care deţin funcţia de ministru , viceministru, preşedinte , vicepreşedinte de raion, primar şi pretor trebuie să degreveze din funcţii până pe 15 octombrie. CEC a amânat înregistrarea partidului Patria, care a depus actele mai târziu, pentru săptămâna viitoare.  
Ştiri similare