Miercuri, 01 Octombrie 2014, 17:47 Politic
cotidian
607
Nouă din actualii deputaţi PCRM nu se vor regăsi pe listele electorale ale partidului
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Nouă din actualii deputaţi PCRM nu se vor regăsi pe listele electorale ale formaţiunii. PCRM şi-a desemnat, azi, candidaţii pentru alegerile parlamentare. În listă se regăsesc 25 de deputaţi comunişti, iar restul sunt feţe noi. Decizia a fost anunţată de liderul Vladimir Voronin după plenara Comitetului central al PCRM. Acesta, de altfel, figurează primul pe lista partidului.
Vladimir Voronin, lider PCRM: «În primii 50 de persoane din listă, 25 sunt din deputaţii actuali şi 25 sunt noi. Dar în toată lista sunt 65 de persoane noi. Muntean nu s-a regăsit, asta nici nu se discută, ei au pierdut dreptul încă pe 7 iunie. Noi alegem pe Papa de la Roma. Parlamentul. Care a meritat, care a lucrat mai bine, acela rămâne». 
 
Iurie Muntean, membru PCRM: «Nimic nu este de mirare, s-au produs mai multe schimbări în partidul nostru, regretabile eu cred, dar temporar».
 
Deşi Voronin a confirmat în faţa camerelor de luat vederi că pe liste nu se vor mai regăsi Iurie Muntean, Grigore Petrenco, Mark Tkaciuk, Alexandr Petkov, unii membri PCRM susţin că ar fi vorba despre Zorab Todua sau Vladimir Telnov, alături de alţi trei deputaţi comunişti. Potrivit lui Voronin, PCRM îşi propune să câştige cel puţin 61 de mandate în viitorul Parlament. Acesta a reiterat că formaţiunea nu internţionează să creeze coaliţii cu alte partide.
 
Vladimir Voronin, lider PCRM: «Anul acesta, pentru prima dată, lista s-a format cu totul pe alt principiu. 70%, adică 70 persoane din această listă de 103 sunt numiţi de către Comitetele raionale de partid, nu sunt numiţi de mine sau de executivul politic. Oamenii poate ştiu mai bine».
 
Voronin a mai declarat că PCRM va merge în cel mai scurt timp pentru a se întregistra la Comisia Electorală Centrală. Deşi liderul PCRM susţine că lista celor 103 deputaţi propuşi de comunişti pentru următoarea legislatură a Parlamentului va fi publicată doar după întregistrarea la CEC, surse au declarat că Voronin ar fi urmat pe listă de Maria Postoico şi Artur Reşetnicov. 
Ştiri similare
Liste electorale cu surprize Vineri, 03 Octombrie 2014
1078
Liste electorale cu surprize
Accident grav la Peresecina. Un bărbat a murit, iar maşina s-a aprins Joi, 02 Octombrie 2014
403
Accident grav la Peresecina. Un bărbat a murit, iar maşina s-a aprins

Mai mult