Miercuri, 01 Octombrie 2014, 17:42 Economic
cotidian
418
De astăzi, nu se mai eliberează tichete pentru benzină şi motorină
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Anularea tichetelor pentru benzină şi motorină i-a pus în dificultate pe petrolişti. Reprezentanţii asociaţiilor din domeniu susţin că sunt supuşi unor cheltuieli neprevăzute, întrucât trebuie să investească în echipamente pentru carduri bancare. Mai mult, petroliştii se plâng că nici după ce hotârârea a intrat în vigoare, nu există un regulament care să stipuleze clar cum să se conformeze deciziei.
 
Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, de astăzi, nu se mai eliberează tichete pentru benzină şi motorină. Odată cu schimbarea regulilor de joc, petroliştii spun că sunt nevoiţi să treacă la carduri bancare şi să cumpere echipamente care le golesc buzunarele.
Victor Ghiţu, vicedirector asociaţia petroliştilor: «Nu înţelegem pur şi simplu şi nimeni nu ne lămureşte de ce, dar probleme au apărut foarte multe. Pentru citirea cardurilor, realizarea cardurilor, emiterea lor, instruirea operatorilor, e foarte costisitor pentru fiecare staţie se cere 23 de mii de lei, cu cheltuieli permanente pe viitor».
Petroliştii susţin că autorităţile nu le-au dat suficient timp la dispoziţie pentru a se conforma deciziei. În plus, importatorii afirmă că nu există niciun regulament care ar face lumină asupra activităţii lor.
Victor Ghiţu, vicedirector asociaţia petroliştilor: «Până acum, Inspectoratul Fiscal nu ne-a dat lămurire cum vom realiza produsele cu amănuntul, cu reduceri pentru o anumită categorie de consumatori. La tichete lucrul acesta era de acum clar».
Şeful Inspectoratului Fiscal nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia. Acum trei luni, Guvernul a decis să scoată din uz tichetele pentru benzină şi motorină, întrucât ar favoriza concurenţa neloială. Potrivit autorităţilor, cei care folosesc tichete, plătesc mai puţin la staţiile PECO, faţă de cei care achită cash.
Cei care mai deţin tichete, le pot folosi până la finele anului.
benzina
Ştiri similare
Liste electorale cu surprize Vineri, 03 Octombrie 2014
1078
Liste electorale cu surprize
Accident grav la Peresecina. Un bărbat a murit, iar maşina s-a aprins Joi, 02 Octombrie 2014
403
Accident grav la Peresecina. Un bărbat a murit, iar maşina s-a aprins

Mai mult