Marţi, 04 Noiembrie 2014, 12:05 Social
265
Protestatarii de la Primărie nu au părăsit încă instituţia
Protestatarii de la Primărie nu au părăsit încă instituţia
Primăria municipiului Chişinău a depus o plângere penală în adresa Procuraturii Generale şi Ministerului Afacerilor Interne, în legătură cu acţiunile grupului de persoane ce au pătruns cu forţa în cadrul instituţiei, ieri, 3 noiembrie, în timpul şedinţei operative. Până la această oră, inclusiv pe parcursul nopţii, grupul de persoane nu au părăsit sediul Primăriei şi se află în sala de şedinţe a Consiliului municipal Chişinău. Prin acţiunile lor, acest grup de persoane au blocat activitatea autorităţilor publice locale ale municipiului Chişinău.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Chişinău, în demersul adresat instituţiilor menţionate, instituţia a solicitat întreprinderea acţiunilor ce se impun pentru a restabili ordinea şi modul legal de funcţionare al instituţiei.

De asemenea, se solicită atragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acţiunilor ilegale şi eliberarea edificiului Primăriei, ocupat abuziv.

Luni, 3 noiembrie, mai mulţi veterani, membri ai asociaţiei obşteşti „Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni”, au pichetat sediul Primăriei, apoi au intrat cu forţa în sala de şedinţe, blocând activitatea şefilor de direcţii. Veteranii sunt nemulţumiţi că nu pot privatiza locuinţele pe care le-au obţinut de la stat.
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case Luni, 03 Noiembrie 2014
388
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri Luni, 03 Noiembrie 2014
376
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri

Citeşte tot