Duminică, 19 Octombrie 2014, 12:57 Social
70
Peste 100 de activităţi vor fi organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului
Peste 100 de activităţi vor fi organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului
În cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2014, cu genericul: „Hai în gaşca voluntarilor!”, Coaliţia Voluntariat a decis să coordoneze o acţiune amplă de promovare a voluntariatului la nivel de comunităţi mici, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Vor fi organizate peste 100 de activităţi de voluntariat cu tematici diverse.
Coaliţia Voluntariat informează că pentru prima dată activitatea de deschidere a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului nu va fi în Chişinău, ci în oraşul Soroca, care în acest an deţine şi titlul de Capitala Tineretului.

Lansarea Săptămânii Naţionale a Voluntariatului este planificată la duminică, 19 octombrie, ora 15.00, în sala de festivităţi a Liceului Petru Rareş din oraşul Soroca. După lansare, voluntarii vor organiza activităţi pentru persoane care se droghează, dar şi pentru romi şi bătrâni.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului va fi organizată o lecţie publică despre impactul drogurilor. Vor fi organizate ateliere de lucru pentru voluntari cu scopul de a sensibiliza tinerii asupra problemelor voluntariatului. Vor fi organizate mai multe acţiuni de caritate pentru persoanele ţintuite la pat, pentru cei cu diabet zaharat şi cu tensiune arterială înaltă.

Totodată, va fi defăşurată campania „Hai în gaşca voluntarilor!” care are scopul de informare şi recrutare a voluntarilor.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel naţional. Evenimentul este unic prin implicarea în activităţi de voluntariat a organizaţiilor societăţii civile (organizaţiilor neguvernamentale, bisericilor etc.), autorităţilor publice centrale şi locale, mass-media, business-ului responsabil social, precum şi a persoanelor publice şi cetăţenilor cu spirit civic. Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2014 se desfăşoară în perioada 19 – 26 octombrie.
Cursul a atins un nou maxim istoric de 14.8069 lei pentru un dolar SUA Vineri, 31 Octombrie 2014
85
Cursul a atins un nou maxim istoric de 14.8069 lei pentru un dolar SUA
Apă-Canal Chişinău anunţă sistări temporare de apă Vineri, 31 Octombrie 2014
262
Apă-Canal Chişinău anunţă sistări temporare de apă
În Moldova vor fi deschise 21 de secţii de votare pentru prezidenţialele din România Vineri, 31 Octombrie 2014
124
În Moldova vor fi deschise 21 de secţii de votare pentru prezidenţialele din România

Citeşte tot