Marţi, 04 Noiembrie 2014, 11:57 Social
121
Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere
Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere
În municipiul Chişinău, începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Centrul de Sănătate Publică Chişinău a recepţionat 28 de mii de doze de vaccin, produs în Olanda, pentru vaccinarea populaţiei din grupele de risc.
Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, vaccinarea împotiva gripei se va efectua în instituţiile medico-sanitare publice şi private la locul de trai, după indicaţiile medicului de familie, începând cu săptămâna curentă.

Gratuit, se pot vaccina contra gripei sezoniere bolnavii cu astm bronşic, insuficienţă renală, respiratorie şi cardiovasculară, diabet zaharat, patologii imunodeficitare, inclusiv HIV/SIDA. De vaccinuri antigripale gratuite beneficiază şi recipienţii organelor transplatate, bolnavi de tuberculoză, femeile gravide, copiii instituţionalizaţi în orfelinate, case şi şcoli internat, sanatorii, bătrâni şi invalizi instituţionalizaţi în aziluri.

De asemenea, au fost programate pentru vaccinarea antigripală gratuită contingentele cu risc profesional sporit de îmbolnăvire, cum ar fi lucrătorii instituţiilor medico-sanitare publice, studenţii şi rezidenţii universităţii şi colegiilor de medicină, personalul instituţiilor de asigurare socială şi personalul din centrele de plasament, orfelinate, case şi şcoli internat, sanatorii, aziluri pentru bătrâni şi invalizi etc.

Pentru ceilalţi vaccinul este contra cost, preţul fiind în jur de 250 de lei. Serul este administrat la centrele medicale private.

Vaccinul Influvac conţine 3 tipuri de viruşi gripali: A/California/7/2009(H1N1), A/Texas/50/2012(H3N2), B/Massachusetts/2/2012. Aceasta formulă a vaccinului este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Ştiri similare
Doi cetăţeni străini, condamnaţi pentru trafic de copii, au obţinut pedepse mai mici Miercuri, 05 Noiembrie 2014
0
Doi cetăţeni străini, condamnaţi pentru trafic de copii, au obţinut pedepse mai mici
Marfă de contrabandă din Italia reţinută de vameşi Miercuri, 05 Noiembrie 2014
4
Marfă de contrabandă din Italia reţinută de vameşi
O delegaţie APCE vine la Chişinău Miercuri, 05 Noiembrie 2014
94
O delegaţie APCE vine la Chişinău
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal Miercuri, 05 Noiembrie 2014
277
Preşedintele PLR admite pe viitor o coaliţie cu Partidul Liberal

Citeşte tot
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case Luni, 03 Noiembrie 2014
388
Un bărbat a decedat după ce a aruncat o grenadă în faţa unei case
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri Luni, 03 Noiembrie 2014
376
Partidele politice îşi completează rândurile cu noi membri

Citeşte tot