Vineri, 14 Noiembrie 2014, 17:30 Social
cotidian
184
A fost creat dispozitivul care va monitoriza frecvenţa pieselor din restaurante şi baruri
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Gata cu rapoartele lunare pe care trebuie să le întocmească proprietarii restaurantelor şi barurilor din Moldova, cu privire la piesele care răsună în local. Un tânăr inginer a venit cu o soluţie: un dispozitiv instalat care monitorizează singur toate operele care cântă, depistează toate datele despre local şi despre piesă.
 
Grupul de ingineri au lucrat mai bine de un an la acest dispozitiv care a fost, astăzi, prezentat unui grup de specialişti.
Alexandru Răilean, inginer: «Un proprietar al unui local îşi instalează dispozitivul în gospodăria sa şi asta e totul. În timpul funcţionării aparatului, el în timp real, transmite datele în internet astfel încât un reprezentant al asociaţiei sau un artist prin intermediul unui web browser se poate conecta la un site şi să vadă care piese acuma sunt difuzate în local».  
 
Directorul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale, Iurie Gheorghiţă, a prezentat această noutate şi în cadrul mai multor seminare în afara ţării şi spune că deja au semnat contracte cu mai multe asociaţii de profil.
Iurie Gheorghiţă, director Asociaţia Naţională pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale: «Implementarea acestui dispozitiv ne va permite ca să scoatem întrebările cui aparţin banii care trebuie să vină la autori şi interpreţi şi în această ordine de idei vom scoate o problemă foarte serioasă pentru societate».
 
Dispozitivul nu va costa mai mult de 300 de lei şi va funcţiona doar conectat la internet. 
Ştiri similare