Marţi, 21 Octombrie 2014, 04:44 Politic
tv7
430
Marian Lupu: ”După alegeri, admit variante, care vor asigura stabilitate şi intensificarea cursului european”
Marian Lupu: ”După alegeri, admit variante, care vor asigura stabilitate şi intensificarea cursului european”
Sursa ştirii: tv7 Sursa imaginii: tv7
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a fost invitatul de ieri al emisiunii ”Politica” de la TV7.
Prima dintre temele abordate în cadrul emisiunii a fost despre ”primaries” (alegerea deschisă a candidaţilor).

Marian Lupu, preşedintele PDM: ”Primaries, era un exerciţiu necesar. A fost ceva nou. Trebuia să trecem prin acest nou. Acest exerciţiu s-a bazat pe faptul, că toţi au dorit să fie la curent cu ce se întâmplă”.

Întrebat de prezentatorii emisiunii, cum exact s-a făcut lista, câţi au votat pentru persoanele prezente în listă, cât de corect a fost procesul? Marian Lupu a spus: ”Prin vot se stabileşte ratingul persoanelor. Reeşind din acest rating, noi alegem 101 persoane. Iar Consiliul Naţional face lista persoanelor. Din acest consiliu, au făcut parte 280 de oameni. Consiliul a aprobat lista, iar corectările au fost făcute în interiorul liste celor 101 persoane. Toţi oamenii din listă, sunt parte a echipei. În echipa noastră, putem valorifica posibilităţile fiecăruia. Pot să spun că, a fost un lucru transparent”.

Răspunzând la întrebarea ce ţine de anti-ratingul înalt a lui Plahotniuc şi faptul că, acesta se află pe locul 2 în lista PDM pentru alegerile parlamentare. Lupu a menţionat că, Plahotniuc este susţinut în interiorul partidului. ” Toţi politicienii nu au o reputaţie tocmai perfectă. Noi am ţinut cont şi de ratingul din interiorul şi din exteriorul partidului. Există aşa o frază: Nu contează dacă se vorbeşte de bine sau de rău, important că se vorbeşte. Noi suntem o echipă şi acesta este un fapt. Nici nu mă deranjează, dacă se vorbeşte, că PD este partidul lui Plahotniuc”.

Vorbind despre situaţia de după scrutin şi anume despre posibilitatea formării unei coaliţii, liderul PD, nu a dorit să ofere prea multe detalii.

”Nu vreau să fiu proroc. Pot să vă spun, că vom lucra mai activ pentru ca rezultatele PD să fie şi mai mari ca la alegerile trecute. PD va lucra conform principiilor care ne sunt prioritare. Admit variante care vor asigura stabilitate şi nu doar continuarea cursului european, dar intensificare acestuia. Schimbările cursului strategic al ţării, al politicii interne şi externe, PD nu are de gând să le facă. Acum nu avem un scenariu de acţiuni. Nu ştim care vor fi rezultatele, cine va ajunge în Parlament. La 1 decembrie vom putea analiza scenariile. Noi lăsăm o uşă deschisă, ca oameni reali, pentru ca la început de decembrie, să discutăm scenariile posibile. Până la alegeri se pot întâmpla multe şi nu se ştie cine exact va ajunge în Legislativ”.
Ştiri similare
OMS: Epidemia de Ebola depăşeşte pragul de 10.000 de cazuri Duminică, 26 Octombrie 2014
22
OMS: Epidemia de Ebola depăşeşte pragul de 10.000 de cazuri
Accident feroviar la Uncgheni cu zeci de răniţi, simulare Duminică, 26 Octombrie 2014
148
Accident feroviar la Uncgheni cu zeci de răniţi, simulare

Citeşte tot