Joi, 06 Noiembrie 2014, 18:04 Politic
cotidian
427
Electorala 2014
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Încă un membru al Partidului Liberal Reformator şi-a anunţat plecarea din formaţiune. Despre cine este vorba şi ce spun foştii colegi de partid, aflaţi din grupajul de ştiri care urmează.
MINISTRUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI A PĂRĂSIT PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR
 
Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, a părăsit formaţiunea Partidului Liberal Reformator pentru a putea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul de ministru. Acesta a declarat că nu vrea să fie supus vreunei presiuni politice în această perioadă.

Octavian Bodişteanu, ministrul Tineretului şi Sportului: «Am luat această decizie pentru a-mi duce până la bun sfârşit mandatul de ministru, pentru a nu participa la anumite jocuri şi pentru a nu fi supus anumitor presiuni politice. Consider că echipa PLR a jucat un rol istoric, extreme de important în salvarea parcursului pro-european, însă, repet, circumstanţele create, astăzi, mă face, din păcate, să concluzionez, şi capacitatea mea analitică mă face să cred că există anumite jocuri la care eu nu vreau, nu doresc să particip».
 
PLR: BODIŞTEANU A FOST INTIMIDAT DE OLIGARHI
 
Reprezentanţii Partidului Liberal Reformator califică plecarea lui Bodişteanu drept o intimidare din partea grupărilor oligarhice.

Tatiana Potâng, vicepreşedinte PLR: «Cunoaştem că s-au exercitat presiuni şi asupra ministrului Octavian Bodişteanu, iar dânsul din păcate, nu a rezistat presiunilor oligarhice şi a fost nevoit să-şi anunţe retragerea din partid. Prin această decizie, dânsul, în viziunea noastră, şi-a compromis imaginea de om politic în devenire».
 
VOT PRIN CONTRACT
 
Sindicatul Independent „Protecţia Socială” consideră că cei mai buni candidaţi la funcţia de deputat sunt membrii înaintaţi de Blocul „Alegerea Moldovei - Uniunea Vamală”. Asta deoarece liderii blocului le propun alegătorilor să-şi dea votul prin semnarea unui contract. Cu acest document, cetăţenii îi vor putea chema pe candidaţii aleşi în instanţă pentru neîndeplinirea promisiunilor.

Nicolae Racoviţă, sindicatul independent „Protecţia Socială” : «Aici sunt acele promisiuni de bază, acele puncte principale din programul electoral al acestui bloc şi dânşii prin contract se obligă faţă de fiecare cetăţean în parte ca odată ce va deveni deputat în Parlament, să facă tot posibilul pentru promovarea şi introducerea în viaţă a acestor puncte din program». 

Tatiana Gogu, sindicatul independent „Protecţia Socială”: «Fiecare cetăţean al ţării are dreptul să iscălească acest contract. În cazul în care respectivul bloc electoral vine la guvernare şi nu îşi va îndeplini promisiunile, noi avem dreptul să îi tragem la răspundere».  

Printre obiectivele de bază ale Blocului Electoral „Alegerea Moldovei –Uniunea Vamală” din prezentul contract se numără denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, stabilirea pensiei minime în mărime de 1.500 de lei începând cu anul 2015, dar şi  interzicerea persoanelor cu dublă cetăţenie de a ocupa funcţii înalte în stat şi de a fi membri ai Curţii Constituţionale.
 
PAŞII SPRE O ŞCOALĂ MODERNĂ
 
Satul Mereni. Liceul Emil Nicula. De puţină vreme, profesorii au început să predea orele cu ajutorul acestor proiectoare interactive.
 
În curând, instituţia de învăţământ va fi de nerecunoscut. Acum sunt efectuate lucrări de reparaţie în mai multe clase, sala de sport, elevii au computere noi, iar profesorii noi material didactice. Este un exemplu de implementare reformei învăţământului, scopul căreia, este ca elevii să obţină cât mai multe deprinderi practice.
 
Cu acest scop, se va investi în învăţământ pentru a crea condiţii pentru elevi şi a pregăti generaţii 
 
DODON: ANULĂM EMBARGOUL LA PRODUSELE MOLDOVENEŞTI DUPĂ ANULAREA ACORDULUI DE ASOCIERE CU UE
 
Federaţia Rusă va anula embargoul impus la mai multe produse exportate de producătorii moldoveni doar dacă Moldova va anula Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană. Asta a declarat liderul Socialiştilor, Igor Dodon, care s-a reîntors de la Moscova, unde a avut întrevederi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar şi cu alţi oficiali ruşi.
 
Igor Dodon, lider PSRM: «Problema cu exporturile din Moldova în Federaţia Rusă şi alte ţări din Uniunea Vamală a apărut după ce Moldova a semnat şi a ratificat Acordul de Asociere şi Liber schimb cu UE. Este evident, că cheia şi soluţia este în anularea acestor acorduri. Aceasta este poziţia clară».
 
Totodată, socialistul susţine că în cadrul întrevederii la Moscova, şeful Serviciului Federal Rus de Migraţie a dat asigurări că va anula toate încălcările ale regimului de şedere pentru cetăţenii moldoveni care vor dori să vină în Moldova pe parcursul lunii noiembrie. Ulterior, aceştia se vor putea întoarce la muncă în Rusia fără probleme la frontieră.
 
Igor Dodon, lider PSRM: «Vă îndemn să profitaţi de această posibilitate unică de a reveni acasă, de a vă revedea copiii, familiile şi de ce nu, de a participa la vot pe 30 noiembrie».
Ştiri similare
 • Ambasadorul Andrei Galbur a înmânat scrisorile de acreditare în Republica Tadjikistan Miercuri, 19 Noiembrie 2014, 09:47 Ambasadorul Andrei Galbur a înmânat scrisorile de acreditare în Republica Tadjikistan
  19
 • Experţi: ”După scrutin, o coaliţie largă ar putea stabiliza situaţia din ţară” Miercuri, 19 Noiembrie 2014, 00:48 Experţi: ”După scrutin, o coaliţie largă ar putea stabiliza situaţia din ţară”
  244
 • BOP: PLDM şi premierul Iurie Leancă se bucură de cea mai mare încredere Marţi, 18 Noiembrie 2014, 18:17 BOP: PLDM şi premierul Iurie Leancă se bucură de cea mai mare încredere
  457
 • Electorala 2014 Marţi, 18 Noiembrie 2014, 17:49 Electorala 2014
  100
 • Sondaj: Cum ar vota moldovenii la alegeri Marţi, 18 Noiembrie 2014, 14:02 Sondaj: Cum ar vota moldovenii la alegeri
  1423
 • Klaus Iohannis va întreprinde o vizită în Moldova Marţi, 18 Noiembrie 2014, 12:44 Klaus Iohannis va întreprinde o vizită în Moldova
  610
 • Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până în data de 29 noiembrie Marţi, 18 Noiembrie 2014, 11:16 Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până în data de 29 noiembrie
  181
 • Alegătorii de peste hotare vor semna pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale Marţi, 18 Noiembrie 2014, 08:05 Alegătorii de peste hotare vor semna pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale
  73
 • Vladimir Voronin: ”Nu vom face coaliţie cu trădătorii” Marţi, 18 Noiembrie 2014, 00:27 Vladimir Voronin: ”Nu vom face coaliţie cu trădătorii”
  1162
Campanie de prevenire a abuzului faţă de copii Miercuri, 19 Noiembrie 2014
0
Campanie de prevenire a abuzului faţă de copii
În Moldova, este marcată Ziua Mondială de prevenire a abuzului asupra copilului Miercuri, 19 Noiembrie 2014
0
În Moldova, este marcată Ziua Mondială de prevenire a abuzului asupra copilului
România, pe primul loc între partenerii comerciali ai Republicii Moldova Miercuri, 19 Noiembrie 2014
1
România, pe primul loc între partenerii comerciali ai Republicii Moldova
Un tânăr a murit strivit de un automobil Miercuri, 19 Noiembrie 2014
1
Un tânăr a murit strivit de un automobil
Ambasadorul Andrei Galbur a înmânat scrisorile de acreditare în Republica Tadjikistan Miercuri, 19 Noiembrie 2014
19
Ambasadorul Andrei Galbur a înmânat scrisorile de acreditare în Republica Tadjikistan
Bărbaţii care au ucis în bătaie un bătrân în curtea Bisericii Sfânta Vineri au fost condamnaţi Miercuri, 19 Noiembrie 2014
24
Bărbaţii care au ucis în bătaie un bătrân în curtea Bisericii Sfânta Vineri au fost condamnaţi
Unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din regiunea de nord a ţării, reţinut de poliţie Miercuri, 19 Noiembrie 2014
79
Unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din regiunea de nord a ţării, reţinut de poliţie

Citeşte tot
Sondaj: Cum ar vota moldovenii la alegeri Marţi, 18 Noiembrie 2014
1423
Sondaj: Cum ar vota moldovenii la alegeri
Vladimir Voronin: ”Nu vom face coaliţie cu trădătorii” Marţi, 18 Noiembrie 2014
1162
Vladimir Voronin: ”Nu vom face coaliţie cu trădătorii”
S-a stins academicianul Vasile Anestiadi Vineri, 14 Noiembrie 2014
685
S-a stins academicianul Vasile Anestiadi
Vladimir Voronin vine la "Politica" Luni, 17 Noiembrie 2014
658
Vladimir Voronin vine la "Politica"

Citeşte tot