• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Vineri, 24.10.2014, 17:49 IT
cotidian
2399
UTM a fost decorată cu distincţia – Ordinul Republicii
Sursa ştirii: cotidian Sursa imaginii: cotidian
Universitatea Tehnică a Moldovei a fost decorată cu Ordinul Republicii. Distincţia a fost oferită prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, la împlinirea a 50 de ani de la fondarea instituţiei. Cu premii şi distincţii s-au ales şi mai mulţi lectori ai universităţii.
Distincţia a fost conferită în prezenţa primului preşedinte al RM, Mircea Snegur şi al premierului Iurie Leancă.
Iurie Leancă, prim-ministrul RM: «Pentru a trasforma domeniul educaţional în unul accesibil şi relevant, a fost adoptat noul Cod al Educaţiei şi strategia educaţia 2020».
 
Rectorul Universităţii Tehnice susţine că instituţia pe care o conduce şi-a meritat pe deplin distincţia. Şi asta pentru că în jumătate de secol de activitate, a reuşit să se impună atât în ţară, cât şi peste hotare.
 
Ion Bostan, rector UTM: «Conform plasamentului realizat de asociaţia universitară Oxford, din 2008, UTM este în prima jumătate a celor mai prestigioase universităţi din lume».
 
Despre notoritatea universităţii vorbesc şi cei care au făcut parte din prima promoţie a Universităţii Tehnice.
Constantin Olaru, prima promoţie de studenţi, UTM: «Am terminat Institutul de Politehnică cu diploma roşie, mi-au spus că aşa studenţi nu au fost, nu sunt şi nu se ştie când va fi».
 
De la inginerie şi vinificaţie, actualii studenţi de la UTM au învăţat să ţină în frâu şi progresele tehnice. Discipolii şi-au demonstrat abilităţile de a manevra cu un robot chiar la Palatul Naţional, unde a avut loc  festivitatea.

Robotul a fost cumpărat din Franţa pentru a-i instrui pe studenţi, dar şi pentru cercetări.

Filip Luchianinco, student UTM: «El poate merge, poate dansa, vrem sa-l învăţăm chestii mai sofisticate, inclusiv şi limba română».
Universitatea Tehnică din Moldova a fost fondată în 1964. În tot acest timp, aici şi-au făcut studiile peste 80 de mii de ingineri şi economişti.
Ştiri similare