• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Vineri, 28.03.2014, 16:31 Sport
2302
Simion Grişciuc a venit la conducerea federaţiei Moldovei de ciclism
Cicliştii moldoveni au căutat un an de zile un nou preşedinte al federaţiei de specialitate. Acesta a devenit deputatul parlamentului Simion Grişciuc. Alesul poporului a recunoscut, că a venit în fruntea federaţiei la rugămintea prietenilor.
Fotoliul de preşedinte al federaţiei de ciclism a devenit vacant din primăvara anului 2013, când au expirat împuternicirile fostului preşedinte. Adrei Cimili nu a dorit să candideze pentru un nou mandat, iar alţi pretendenţi nu au fost de găsit. După un an alegerile au avut totuşi loc, iar preşedinte a fost ales deputatul Simion Grişciuc.

Deputatul Simion Grşciuc a preluat federaţia de la fostul ministru al tineretului şi sportului. Andrei Cimili a condus federaţia ultimii 6 ani.

Andrei Cimili, Ex-Preşedinte, Federaţia Moldove De Ciclism: «Este un mare succes al federaţie Moldovei de ciclism. Consider, că federaţia trebuie să fie condusă de un om care iubeşte ciclismul. Nu este important, s-a ocupat cu această probă sportivă sau nu. El trebuie să dispună de posibilităţi financiare şi mecanisme sociale, care îi vor permite să atragă mijloace suplimentare».

Succesorul lui Andrei Cimili, Simion Grişciuc va conduce federaţia de ciclism în următorii 4 ani.

Cicliştii moldoveni evoluează în mod regulat la jocurile olimpice din anul 2004.

ALEXANDRU BOTNARI, VITALIE DRĂGĂLIN PENTRU COTIDIAN