• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 29.10.2013, 15:59 IT
unimedia, Infotag
591
Studiu: Moldova este printre liderii mondiali după viteza de acces la Internet
Studiu: Moldova este printre liderii mondiali după viteza de acces la Internet
Sursa ştirii: unimedia, Infotag
Republica Moldova se plasează pe locul 7 între 186 de state ale lumii după viteza de încărcare pe Internet (Upload -28.38 Mbps) şi pe locul 16 după viteza de descărcare (Download 29.93 Mbps), potrivit datelor studiilor NetIndex. Astăzi, 29 octombrie, este marcată Ziua Internaţională a Internetului.
A crescut şi numărul utilizatorilor de Internet. În oraşe peste 57% din populaţie accesează internetul, iar la sate - 45%.
„Bucură faptul că internetul nu mai este folosit preponderent pentru Skype. 46% din cetăţenii ţării utilizează Internetul pentru a se informa, iar 30 la sută în scopuri educaţionale. Suntem lideri în regiune şi după numărul „ ativilor digitali”- persoane care nu îşi imaginează viaţa în afara spaţiului virtual”, a menţionat Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.
Peste 53% din gospodăriile casnice dispun de cel puţin un calculator conectat la Internet, iar 73,7% din acestea au acces la Internet în bandă largă la un punct fix. Tot mai des sunt folosite plăţile electronice. 37,7% din utilizatorii de internet fac cumpărături on-line.
Majoritatea populaţiei care dispune de calculatoare personale se află în mediul urban - 70 %. Populaţia activă ştie să utilizeze calculatorul, cei mai activi fiind tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani.
Ziua Internaţională a Internetului este dedicată unui grup de cercetători americani, care cu 43 de ani în urmă a reuşit să transmită un mesaj de la un calculator la altul, punând astfel bazele reţelei care va fi cunoscută mai târziu sub numele de reţeaua globală „Internet”.
Ştiri similare