• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Miercuri, 29.04.2015, 12:43 IT
1230
Securitatea cibernetică, prioritate strategică pentru Moldova
Securitatea cibernetică, prioritate strategică pentru Moldova
Prim-ministrul Chiril Gaburici a participat, în această dimineaţă, la deschiderea lucrărilor celui mai important eveniment din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) - Moldova ICT Summit 2015.
Şeful Executivului a menţionat că, în Moldova, sectorul TIC este în plină ascensiune, cu o contribuţie de circa 8% la Produsul Intern Brut naţional, iar volumul vânzărilor pe piaţa comunicaţiilor electronice creşte continuu.

”Moldova a demonstrat că are potenţial şi capacitate de a avansa în acest domeniu, exemplu fiind acţiunile întreprinse de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), şi Guvern în ansamblu, în vederea dezvoltării infrastructurii şi pieţei de servicii de telecomunicaţii. Industria IT are perspectivă sigură de dezvoltare în ţara noastră. Nu avem resurse naturale, în schimb avem o resursă importantă – oamenii Republicii Moldova”, a subliniat Chiril Gaburici.

De asemenea, Chiril Gaburici a reiterat necesitatea consolidării eforturilor instituţiilor statului pentru a elabora un Program de securitate cibernetică, care să prevadă siguranţa procesării, circulaţiei, stocării, păstrării şi accesibilităţii datelor în spaţiul virtual.

Premierul a dat asigurări că Guvernul Republicii Moldova va acorda şi în continuare o atenţie sporită dezvoltării acestui segment al economiei naţionale.
Ştiri similare