• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 13.05.2014, 17:52 IT
Cotidian
828
Sectorul IT ar putea beneficia de mai multe înlesniri, discutate în cadrul Summitului Moldova ICT 2014
Sursa ştirii: Cotidian Sursa imaginii: Cotidian
Dezvoltatorii industriilor informational ar putea beneficia de un impozit unic, de 12%, din vanzari, sau de trei ori mai mic decat al altor companii. Aceasta, dar si alte strategii au fost discutate astazi, in cadrul unei conferinte internationale in domeniul IT.
Ministrul Tehnologiei Informatiei si a Comunicatiilor, Pavel Filip, a prezentat astazi un pachet de actiuni privind cresterea competitivitatii sectorului IT. Potrivit oficialului, avem un sector privat cu o expertiza foarte buna, exista support politic si tot ce este necesar e sa fie eliminate problemele ce tin de administrarea fiscala. Astfel, una idntre solutii ar fi aprobarea unui proiect de lege care prevede impozitarea unica  a agentilor economici din sectorul IT. Chiar daca in ultimii ani Moldova a reusit sa ajunga printre primele zece state dupa viteza de acces la internet, acest lucru nu a reusit sa sporeasca indicele competitivitatii.

Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi a Comunicaţiilor RM: «In topul impedimentelor pentru derularea unei afaceri in tara noastra de catre diverse surse sunt coruptia, barierele birocratice si fiscalitatea, indicele competitivitatii globale plaseaza RM pe locul 89 din 148 de tari, fiind surclasata de majoritatea tarilor din regiune».

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leanca a salutat initiativele propuse de participantii sumitului si a declarat ca Guvernul a recunoscut acest domeniu drept unul prioritar penru dezvoltarea tarii.

Iurie Leancă, Prim-ministru al RM: «Tehnologiile si internetul sunt parte din viata noastra si , la fel ca in toata lumea reprezinta un catalizator cheie al productivitatii si cresterii economice. Totodata, sunt factorii ce diminueaza coruptia si costurile actului de guvernare care ajuta cetatenii sa fie mai bine informati si mai competitive in noile relatii economice».

Tot astazi a fost prezentat si buletinul electronic, care contine semnatura electronic si permite accesul la toate serviciile online. Primul care a depus o cerere pentru acest document a fost chiar prim-ministrul Iurie Leancă. 
Ştiri similare