• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Miercuri, 29.10.2014, 16:24 IT
2128
Numărul de atacuri cibernetice este în creştere
Numărul de atacuri cibernetice este în creştere
Numărul de atacuri cibernetice creşte în fiecare an şi potrivit ultimelor statistici, în topul instituţiilor ţintă se află sectorul public, care a surclasat instituţiile financiar bancare. Subiectul a fost abordat în cadrul unei conferinţe din seria evenimentelor încadrate în luna siguranţei cibernetice.
Într-un comunicat de presă al Centrului de Guvernare Electronică, organizatorii conferinţei precizează că indiferent de serviciul sau domeniul vizat de atacatori, scopul final este sustragerea informaţiilor din bazele de date. În această situaţie devine imperativă, pe de o parte, respectarea tuturor cerinţelor de securitate cibernetică şi pe de altă parte testarea continuă şi analiza potenţialelor scenarii de atacuri ciberentice.

O altă constatare este că aspectele tehnice reflectă doar 30% din componentele care definesc securitatea cibernetică. În acest moment, una dintre problemele cheie, cu care se confruntă majoritatea organizaţiilor, este lipsa de competenţă internă – persoane calificate, capabile să facă testări de securitate cibernetice şi să gândească asemeni unui „hacker”.
Ştiri similare