• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 17.06.2014, 19:40 IT
994
Moldova şi Singapore fac schimb de experienţă în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor
Moldova şi Singapore fac schimb de experienţă în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip efectuează o vizită de lucru în Republica Singapore, în perioada 15-20 iunie. Aici, oficialul va participa la Forumul ministerial TIC 2014. Genericul reuniunii este „Naţiune inteligentă: Valorificarea Oportunităţilor şi Abordarea Provocărilor”. Forul este organizat de Autoritatea de Dezvoltare a Info-comunicaţiilor din Singapore, în colaborare cu Forumul Economic Mondial.
Potrivit serviciului de presă al ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, reprezentanţi ai Guvernelor, autorităţilor abilitate în domeniul TIC şi experţi recunoscuţi pe plan mondial şi-au dat întâlnire în Singapore pentru a dezbate probleme ce ţin de cele mai actuale provocări şi tendinţe de dezvoltare a sectorului TIC. În timpul discuţiilor, vor fi abordate aspecte ce se referă la capacitatea noilor tehnologii informaţionale şi de comunicaţii.

”O atenţie aparte va fi acordată asigurării unui teren propice pentru un dialog continuu, constructiv şi eficient între sectorul guvernamental, mediul de afaceri şi societatea civilă. Utilizarea pe larg a soluţiilor inovative oferite de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor este în beneficiul statului, dar şi a întregii societăţi”, a punctat ministrul Pavel Filip.

Participanţii la eveniment au posibilitate să facă schimb de experienţă şi să afle despre ultimele noutăţi din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Pavel Filip a menţionat că reuniunea reprezintă o platformă unică pentru discuţii interactive şi identificarea unor soluţii viabile pentru depăşirea provocărilor existente şi îmbunătăţirea politicilor de reglementare în domeniu.
Ştiri similare