• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 13.05.2014, 11:48 IT
666
Iurie Leancă este primul cetăţean moldovean care a depus cererea pentru buletinul de identitate electronic
Iurie Leancă este primul cetăţean moldovean care a depus cererea pentru buletinul de identitate electronic
Primele cereri pentru buletinul de identitate electronic au fost depuse în cadrul Conferinţei Naţionale „Moldova ICT Summit 2014”, iar startul a fost dat de Premierul Iurie Leancă.
Buletinul conţine semnătura electronică, fapt ce permite accesul la toate serviciile electronice. De exemplu, posesorul unui asemenea act poate să-şi vizualizeze pe internet datele personale sau chiar cine a avut acces la datele sale.
 
În cadrul summitului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Iurie Leancă a menţionat că TIC se află în topul celor mai dinamice sectoare ale economiei digitale globale, dar şi ale economiilor naţionale.
 
„Avem nevoie de un sector TIC capabil şi puternic, iar Guvernul este hotărât să contribuie în continuare la dezvoltarea industriei Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiei din Republica Moldova şi la atragerea investiţiilor în domeniu.
 
Guvernul a recunoscut acest domeniu drept unul prioritar pentru dezvoltarea ţării, catalizator pentru dezvoltarea economică şi socială”, a precizat Şeful Executivului.
Ştiri similare