• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Miercuri, 19.11.2014, 17:39 IT
Cotidian
4009
Colegiul de Informatică a primit 17 calculatoare din partea Guvernului Austriei
Sursa ştirii: Cotidian Sursa imaginii: Cotidian
Studenţii Colegiului de Informatică au de astăzi la dispoziţie cele mai performante calculatoare. Un laborator nou a fost deschis cu sprijinul financiar oferit de Guvernul Austriei. De acum înainte, studenţii vor putea dezvolta aplicaţii soft, iar asta îi va ajuta ca la absolvire, să fie angajaţi de cele mai mari companii IT. La inaugurare a fost prezent şi viceministrul Educaţiei, Igor Grosu.
17 calcultoare conectate la un server şi o tablă digitală. Toate acestea se găsesc în noul laborator deschis la Colegiul de Informatică.
 
Directorul colegiului spune că instituţia sa a aşteptat noua tehnică 5 ani, întrucât studenţii erau nevoiţi să simuleze programe soft pe calculatoare de mâna a doua.
 
Vitalie Zavadschi, director, Colegiul de Informatică: «Ceea ce s-a deschis azi e cu mult mai rapid şi reuşesc ca în timpul unei lecţii ca să derueleze de câteva ori o aplicaţie care este în proces de elaborare».
 
Viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, a asigurat că asemenea proiecte vor mai urma. Iar ţinta ministerului este ca laboratoarele performante să ofere studenţilor din domeniul TIC să obţină cât mai multe competenţe practice, iar asta să faciliteze angajarea lor.
 
Igor Grosu, viceministrul Educaţiei: «Luxul pe care îl au tinerii care învaţă în tipul ăsta de instituţii, pregătim în domeniul IT este că mobilitatea lor pe piaţa naţională sau internaţioală nu este afectată nicicum. Ei dacă sunt competenţi, ei pot şi de acasă să muncească pentru companii internaţionale».
 
De laboratoare vor dispune şi Colegiul Financiar Bancar din Chişinău, Colegiul politehnic din Bălţi şi cel Industrial din Cahul, totodată, Şcoala profesională nr 6 din Chişinău şi nr.5 din Bălti. Suma investită pentru crearea laboratoarelor este de 140 de mii de euro, oferiţi de Guvernul Austriei. 
Ştiri similare