• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Vineri, 28.11.2014, 19:31 IT
1093
A fost lansat portalul mcloud.gov.md
A fost lansat portalul mcloud.gov.md
Centrul de Guvernare Electronică (CGE) în parteneriat cu Centrul de Telecomunicaţii Speciale (CTS) au lansat, astăzi, resursa informaţională mcloud.gov.md. Aceasta se doreşte a fi o interfaţă de prezentare pentru Platforma Tehnologică Guvernamentală Comună MCloud.
Lansarea oficială a resursei informaţionale a fost marcată printr-un seminar în cadrul căruia s-a discutat despre componentele legale, tehnologice şi instituţionale ale Platformei MCloud, arhitectura multinivelară de securitate şi Proiectul Conceptului de Dezvoltare a MCloud pentru anii 2015 – 2020.

În cadrul seminarului, au fost abordate şi o serie de aspecte practice privind noua resursă informaţională mcloud.gov.md. Tehnologia Cloud oferă soluţia de reorganizare a structurii informaţionale a unei instituţii. Prin utilizarea acesteia mai multe instituţii folosesc aplicaţii comune, stocate într-un centru de date unic, prin simpla conectare la Internet. Pentru aceasta nu mai este nevoie de o echipă tehnică care să facă serverele să funcţioneze.

Potrivit unui comunicat de presă, printre avantajele utilizării Tehnologiei Cloud se numără economisirea resurselor, eliminarea costurilor de mentenanţă, creşterea securităţii informaţionale, flexibilitate şi comoditate în utilizare. Mai mult, banii economisiţi în acest mod, pot fi cu uşurinţă reinvestiţi în perfecţionarea serviciilor existente şi generarea de servicii noi, aducînd interacţiunea dintre instituţii şi cetăţeni la cel mai înalt grad de eficienţă şi calitate.
Ştiri similare