• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Luni, 24.10.2016, 13:48 Economic
307
FMI va discuta pe 7 noiembrie solicitarea de finanţare a Republicii Moldova
FMI va discuta pe 7 noiembrie solicitarea de finanţare a Republicii Moldova
Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional se va reuni, pe 7 noiembrie anul curent, pentru a discuta solicitarea programului de finanţare a reformelor din Republica Moldova pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare şi a Mecanismului de finanţare extinsă.
Aranjamentul financiar prevede accesul la finanţare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI (circa 182,7 milioane dolari). Acest nou program cu Fondul Monetar Internaţional îşi propune, printre altele, ameliorarea rapidă a guvernării şi supravegherii sectorului financiar-bancar. În special, programul urmăreşte evaluarea şi transparentizarea acţionariatului băncilor comerciale din Republica Moldova.

În comunicat se precizează că Banca Naţională a Moldovei şi Guvernul Republicii Moldova au îndeplinit acţiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice şi financiare din cadrul acordului la nivel de personal dintre autorităţile Republicii Moldova şi experţii Fondului Monetar Internaţional, încheiat la 26 iulie 2016.