• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Luni, 05.12.2016, 12:18 Economic
291
Experţi ai FMI s-au expus privind bugetul Moldovei pentru 2017
Experţi ai FMI s-au expus privind bugetul Moldovei pentru 2017
O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, s-a aflat în vizită la Chişinău în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, pentru a discuta elaborarea bugetului pentru anul 2017 şi subiectele legate de sectorul financiar.
„Misiunea a avut discuţii productive cu autorităţile Republicii Moldova. Am ajuns la o înţelegere cu privire la măsurile ce ţin de bugetul pentru anul 2017, care urmează a fi aprobat până la finele anului curent”, a spus Ivanna Vladkova-Hollar la finele vizitei.

Şefa misiunii a adăugat că eforturile de reabilitare a sectorului financiar continuă, constituind un element necesar pentru crearea premiselor pentru relansarea creşterii volumului creditării în economie. Personalul FMI urmează să evalueze progresul atins în promovarea politicilor şi onorarea obligaţiunilor asumate de autorităţi în contextul programului susţinut prin mecanismele de finanţare ECF (Mecanismul extins de creditare) şi EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Prima evaluare a programului este planificată pentru luna februarie a anului 2017.