• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Joi, 08.09.2016, 12:21 Criminal
352
Reţinut pentru şantaj
Reţinut pentru şantaj
Un tânăr de 24 de ani, domiciliat în satul Goteşti, raionul Cantemir, este suspectat de şantaj. Acesta, este reţinut pentru 72 de ore, cu aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.
Astfel, la 1 septembrie, curent, în gestiunea poliţiştilor a parvenit o informaţie din partea unei locuitoare a raionului Cantemir, de 28 de ani, precum că timp de  opt luni este şantajată de către un cunoscut de al ei.

Suspectul, sub pretextul că ar deţine poze compromiţătoare ale acesteia cu caracter intim şi erotic, ar   fi ameninţat-o că v-a divulga  rudelor apropiate, precum şi cu publicarea lor pe reţelele de socializare dacă nu v-a primi banii solicitaţi. Victima, în luna februarie a transmis suspectului în două tranşe, bani în sumă de 1.100 euro.

Iar în luna septembrie, curent, suspectul, sub acelaşi pretext, prin intermediul telefonului mobil şi reţelelor de socializare, a  cerut  500 de euro.
Datorită acţiunilor prompte ale ofiţerilor Direcţiei Combaterea Crimei organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au prevenit acţiunile ilegale ale suspectului. 

Astfel, la 5 septembrie, curent, acesta a fost reţinut în flagrant delict, în oraşul Cahul, în timp ce primea suma de 500 de euro. În urma audierilor, tînărul şi-a recunoscut vina pe deplin.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 189, alin. (3), Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Şantaj” riscă închisoare de la  7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30.000 la 40.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliţiei.
Ştiri similare