• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Luni, 03.10.2016, 12:31 Criminal
529
Omor în centrul capitalei. Patru bănuiţi, reţinuţi
Omor în centrul capitalei. Patru bănuiţi, reţinuţi
În noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 octombrie, un tânăr chişinăuian, de 30 de ani, a fost împuşcat mortal chiar în centrul capitalei, în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”. Pe marginea acestui caz poliţiştii au reţinut patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie. Unul dintre bărbaţi şi femeia sunt cetăţeni ucraineni şi au fost reţinuţi la vamă în timp ce încercau să părăsească ţara.
Potrivit Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, victima era în centru împreună cu alte două persoane şi din cauza unei glume s-ar fi iscat o ceartă cu unul dintre agresori, care era într-un grup de petrecăreţi. Ulterior s-au alăturat mai mulţi tineri şi au început să bată victima, care a scos un pistol, pe care îl deţinea legal, ca să se apere. În timpul încăierării un tânăr l-ar fi deposedat de armă şi ar fi tras trei focuri rănind mortal tânărul de 30 de ani. Se cercetează şi ipoteza că tânărul s-ar fi împuşcat accidental în timpul încăierării.

Poliţia de Frontieră anunţă că la 2 octombrie, în jurul orei 8.20, a parvenit o informaţie din partea Inspectoratului General al Poliţiei, precum că sunt căutate persoane străine, bănuite în săvârşirea unui omor în centrul capitalei. În toate punctele de trecere, cu prepoderenţă în cele de la frontieră cu Ucraina, au fost intensificate măsurile de control. Către ora 9.40, la linia de ieşire din ţară prin punctul de trecere Palanca s-a prezentat un autocar cu ruta regulată Chişinău - Odesa, printre călători a fost depistată prima persoană căutată, un cetăţean ucrainean de 24 de ani. Peste două ore, de asemenea în acest punct de trecere şi cu autobuzul, care avea itinerarul Chişinău - Odesa, au fost identificaţi în timp ce intenţionau să părăsească teritoriul Moldovei, o ucraineancă de 20 de ani, cunoştinţă cu tânărul reţinut, şi un bărbat de 48 de ani, naţionalitatea căruia nu este precizată.
Ştiri similare