• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Marţi, 22.11.2016, 13:24 Criminal
427
O învăţătoare şi complicii ei vor fi judecaţi pentru trafic de droguri
O învăţătoare şi complicii ei vor fi judecaţi pentru trafic de droguri
O învăţătoare la clasele primare de la un liceu din Orhei va fi judecată împreună cu cei şapte complici ai săi pentru punerea în circulaţie a stupefiantelor. Procuratura mun. Chişinău şi Procuratura pentru Cauze Speciale au finalizat urmărirea penală şi au trimis în judecată dosarul în care cei opt membri ai grupării sunt învinuiţi de trafic de droguri în proporţii deosebit de mari.
Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorii au probat că suspecţii au introdus pe teritoriul Republicii Moldova substanţa psihotropă buprenorfin (SUBUTEX) , prin contrabandă din Franţa. Ulterior, aceştia ar fi folosit substanţa pentru a fabrica droguri, pe care le vindeau în diferite raioane ale ţării.

Inculpaţii au vârstele cuprinse între 23 şi 39 de ani şi sunt locuitori ai raioanelor Orhei, Rezina şi Rîbniţa.  În cadrul percheziţiilor corporale şi în locuinţele acestora au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari şi bani proveniţi din activitatea criminală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani închisoare.
Ştiri similare