• În conţinut
  • În titluri
Interval timp
Luni, 12.09.2016, 12:25 Criminal
246
Grup infracţional specializat în circulaţia drogurilor, dezmembrat de poliţie
Grup infracţional specializat în circulaţia drogurilor, dezmembrat de poliţie
Trei persoane cu vârste cuprinse între 30 şi respectiv 35 de ani, domiciliaţi temporar în Chişinău şi suburbiile municipiului, membri ai unui grup infracţional au fost reţinuţi fiind suspectaţi de comercializarea drogurilor. Aceştia au fost arestaţi pentru 30 de zile.
În urma investigaţiilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Antidrog de comun cu inspectorii Centrului Chinologic al Serviciului Vamal au stabilit că grupul infracţional  au organizat diferite scheme ce le-ar permite introducerea în Republica Moldova a substanţelor narcotice de tip ecstazy, amfetamină, heroină, precum şi stupefiante.  Drogurile erau  comercializate pe teritoriul ţării, iar unele fiind tranzitate cu destinaţia finală Federaţia Rusă.

Astfel, a fost creată o schemă de introducere prin cale de contrabandă cu  ulterioara comercializare pe teritoriu ţării a substanţelor psihotrope. Ţara de origine era Franţa iar în Republica Moldova drogurile ajungeau prin intermediul coletelor transmise cu microbuzul de rută, acestea fiind camuflate în cutii cu produse alimentare. Ulterior, drogurile erau distribuite consumatorilor finali, iar fiecare membru al grupului criminal avea o cotă parte din mijloacele financiare obţinute din comercializarea acestora, în corespundere cu statutul fiecăruia.

La 6 august, curent, au fost efectuate un şir de acţiuni în mun. Chişinău şi postul Vamal Leuşeni, locul pe unde se introduceau coletele cu microbuzul de rută Franţa – Chişinău. În postul vamal Leuşeni a fost depistat microbuzul care transporta coletul cu drogurile camuflate fiind însoţit pînă în locul unde se repartizau coletele. În momentul primirii coletului de către organizator, acesta a fost reţinut de către colaboratorii BPDS „Fulger”.

În colet au fost depistate 78 de blistere a cîte 7 pastile cu inscripţia SUBUTEX fiind camuflate în cutii de cafea, total 545 de pastile psihotrope. Este de menţionat că o pastilă de acest gen este suficientă pentru a satisface necesitatea de consum a 5 – 10 persoane consumatoare de droguri.

În Republica Moldova acestea erau realizate cu 600 – 800 lei pentru o pastilă. În urma realizării acestora se presupune că membrii grupării ar fi încasat o sumă de 430 000 lei. 

Ulterior, au fost reţinuţi încă doi membri ai grupării cu rolul de distribuire a drogurilor consumatorilor, fiind depistate două pastile psihotrope cu denumirea „Aprozalam”, telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare, precum şi acte de identitate cu semne de falsificare emise de autorităţile Române.

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.
Ştiri similare